Trabzon Gezilecek Mekanlar

Trabzon Kalesi. Trabzon'un en sembolik yapılarından biri olan Trabzon Kalesi, şehri kuş bakışı seyre dalabileceğiniz eşsiz bir yer. ..


Trabzon'da Gezilecek Mekanlar:

Tarihi Kalkanoğlu Pilavcısı, Merkez;

Trabzon’un en ünlü pilavcısı. Kimsenin hakkı kimseye geçmesin diye pilavı gramla tartıp servis ediyorlar. Kavurmalı pilavı en sevileni. Ama kuru fasulyesini de çok seviliyor. Yanına Osmanlı hoşafını da denemeyi unutmayın. İstanbul’da da hem Beyoğlu’nda hem Kadıköy’de Halitağa Caddesi’nde şubeleri var. İnanılmaz güzel kavurmalı pilav ve kuru fasulye yapıyorlar, turşuları, ayranları cabası… 17’den sonra pilav yapmıyorlar.

Beton Helva, Merkez;

Beton helva, Trabzon’a özgü bir tahin helvası türü. Trabzon’da bu helvayı meşhur eden yer Mustafa Özbak’ın Beton Helva dükkanı. Hem helvası hem de kağıt helva arası dondurması harika. Dondurmasının özelliği Hamsiköy sütünden yapılması ve içinde salep oluşu. 2 aroma var. Biz sadesini sevdik.

Bozo Pide, Sürmene;

Sürmene’nin en ünlü pidecisi. Yarısı kıymalı yarısı peynirli pidesi ve kolot peynirli pidesi başarılı. Pideleri gayet büyük. Trabzon merkezden Uzungöl’e giderken yolunuzun üzerinde kalıyor. 

Pekünlü Pide, Merkez;

Sürmene pidesini merkezde tadabileceğiniz diğer yer. Özellikle kıymalı-yumurtalı yuvarlak pidesini denemelisiniz

Terminal Fırını, Merkez;

Sadece öğlenleri açık olduğu için biz bir türlü yakalayamadık ama Trabzon’un en sevilen pidecilerinden. Hamuru çıtır ve ince. Kıymalı peynirli pidesi çok seviliyor.

Bordo Mavi Balık, Merkez;

Balığın her türlüsünü ağız tadı ile yiyebileceğiniz eli yüzü gayet düzgün bir Trabzon balıkçısı. Aynı zamanda şehrin en ünlü restoranı desek yalan olmaz, Instagram takipçi sayıları dudak uçuklatıyor. Balık öncesi Karadeniz usulü lahana sarma, haşlanmış patates, turşu gibi ikramlar oluyor. 

Balıkçım, Yomra;

Tüm balıkları, ızgara, buğulama, şiş yapıyorlar. Balık çorbası,  salata çeşitleri, mevsime göre kabak tatlısı var. Taze balık satışı ve evlere servisi de var. Tavsiyemiz zargan ve hamsi çıtlama.

Kaan Olta Balık, Akçaabat;

Mekan 4 mevsim açık ama keyifli bahçesi sayesinde yazın Trabzon’da balık yemek için en hoş yer. Oldukça kalabalık oluyor. Balık konusunda iddialılar.

Lazvegaz Balık, Akçaabat;

Akçaabat’ta, balıklarının yanında serpme kahvaltısı da beğenilen, nispeten modern ve yeni diyebileceğimiz bir balıkçı. Aynı zamanda deniz manzarasına sahip.

Cemil Usta, Merkez;

Köfteleri başarılı olan ama ikram edilen fındıklı baklavasının ondan daha çok konuşulduğu köfteci zinciri.

Osman Hoca’nın Yeri, Zigana;

Dağ havasının karınları acıktırmasına mı, hayvanların yediği otlara mı verirsiniz bilmiyoruz, ama Zigana’da etler güzel. Osman Hoca’nın Yeri buranın en ünlü mekanı. Fotoğraftan da gördüğünüz gibi oldukça salaş ve otantik dokulu bir yer. Köftesi güzel ama özellikle de kuzu pirzola harika. 

Menzil Kasabı, Merkez;

İsminin kasap olduğuna bakmayın. Aslında kendin pişir kendin ye, barbekü alanı gibi işleyen bir yer. Trabzonlu Evde Yoklar’ın şiddetle tavsiye ettikleri yerlerden

Devran Lokantası, Araklı;

Araklı’da sabah kahvaltısı niyetine haşlama suyu içebileceğiniz bir lokanta. Sulu yemek çeşitleri de bulunuyor. Döneri de başarılı. Ambiyans olarak pek bir şey vaad etmiyor. 

İzzet-i İkram, Sürmene;

Sürmene’de yerel bir lokanta. Ambiyans olarak pek bir şey vaad etmiyor ama acılı haşlaması ünlü. Güveci de başarılı

İmera Dağ Kafe Restoran, Düzköy;

Düzköy’de, manzaraya karşı çay içip, yemek yiyebileceğiniz bir dağ evi. Özellikle de kahvaltı için ideal.

Akpınar Yıldızlı Restaurant, Akçaabat;

Yeşillikli bir manzarası, kahvaltısı ve ızgara çeşitleri olan bir yer. Yazın geniş manzaralı terasında, kışında içeride şömine başında yemek mümkün

Chef Edward’s, Merkez;

Çökertme kebabından, kaburga ve köri soslu tavuğa birçok seçenek bulabileceğiniz, nostaljik arabalarla dekore edilmiş bir cafe-restoran. Trabzon’un en nezih mekanlarından.

Kumsal Restaurant & Cafe, Yomra;

Yomra sahilinde, ismine uygun olarak gerçekten de kumsalda, deniz kıyısına kalan bir restoran. Ailece gidebileceğiniz, denize karşı kahvaltı yapabileceğiniz bir yer. 

Sofia Garden, Merkez;

Ayasofya’ya yakın, brasserie tarzı yemek seçenekleri bulabileceğiniz bir yer.

Ayasofya Müze Çay Bahçesi, Merkez;

Merkezde, Ayasofya Müzesi’nin yanındaki manzaralı çay bahçesi. 

Fındık Ocağı Cafe & Patisserie, Yomra;

Yorma’da, Nişantaşı standartlarında şirin bir cafe-patisserie. Tatlıları, kurabiyeleri ve adından da anlaşılacağı üzere özellikle fındıklı ürünleri çok seviliyor.

The Middle Coffee, Merkez;

Kahve konusunda Trabzon’daki en iyi alternatiflerden. Kahve ve demleme çeşitliliği, farklı çay çeşitleri ve tatlıları olan bir yer.

Cephanelik Restaurant & Cafe, Merkez;

Bol seçenekli seprme kahvaltısı ile öne çıkan ama aynı zamanda yemekleri de başarılı olan, Trabzon’un en şık atmosferli mekanlarından. Zaten Hayal Kahvesi de bir şubesini bu kompleksin içinde açmış.

Hayal Kahvesi, Merkez

Trabzon merkezde, Cephanelik mevkiinde bulunan, bildiğiniz Hayal Kahvesi’nin Trabzon’daki şubesi. Fakat henüz çok yeni. Yılbaşı ile birlikte kapılarını açacak ve 2020 Ocak ayında tam olarak hizmete girecek.

Tarihi Timurcuoğlu Konağı, Akçaabat;

Ortamahalle’nin otantik konaklarından biri olan Timurcuoğlu Konağı’nda, manzara eşliğinde kahvaltı edebiliyor, çay kahve içebiliyorsunuz.

Zivera’da Kahvaltı, Yomra;

Tüm Trabzon’un en favori kahvaltıcılarından. Servisi, doğal ve samimi ortamı, yöresel ürünleri hepsi çok beğeniliyor. Yeşillikler içinde, ev samimiyetinde bir yer

Balkabağı Şarküteri & Kahvaltı, Akçaabat;

Burası Trabzon’un Namlı Gurme’si. Trabzon’da yiyebileceğiniz en güzel ve lezzetli kahvaltılardan birini bulabileceğiniz şarküteride, beğendiğiniz yöresel ürünlerden de alma imkanınız var.

Trabzon Gezilecek Mekanlar içeriği, 06 Kasım 2020 tarihinde Bitrabzon.com sitesinin Keşfet bölümüne eklenmiştir.

DEĞERLENDİRME 3.0

İçeriği Nasıl Buldunuz?

Captcha